Bamya Tohumu Nasıl Tüketilmelidir?
Bamyanın içerisinde bulunan küçük çekirdekler bamya tohumu olarak adlandırılmaktadır. Bamya tohumu tane olarak yenebildiği gibi tohum ezilerek toz haline getirilip gıdalarla da tüketilebilir. Bamya tohumlarını öğüterek toz haline getirdiğinizde üstüne sıcak su ekleyip, demleyerek içebilirsiniz. Aynı zamanda yoğurt vb. ürünlerle birlikte yiyebilirsiniz. Bununla birlikte 9- 10 adet bamyayı oda sıcaklığındaki bir suyun içinde bekleterek, suyunu içebilirsiniz
Magnezyum, folat, A, C, K ve B6 gibi vitamin ve mineraller açısından zengin olan bamya tohumu, bağışıklığı güçlendirerek vücudun hastalıklarla savaşma direncini artırır, göz sağlığını korur, bağırsakları rahatlatarak sindirim sistemini iyileştirir ve eklem-kas ve kemik yapısını destekleyerek osteoporoz riskini azaltır.
Bamya tohumunun faydaları genel olarak şunlardır:
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.