Diyarbakır’ın Hani ilçesine özgü bu eşsiz tereyağı, keçi sütünden yapılan yayık ayranının geleneksel yöntemlerle yayıkta çalkalanmasıyla elde edilir. Tamamen doğal, katkısız ve el yapımıdır. Aroması yoğun, yapısı kıvamlı ve lezzeti kalıcıdır.
Yaylada otlayan keçilerin sütünden üretildiği için hem besleyici değeri yüksektir hem de doğal otların aroması tereyağına yansır. Kahvaltılarda, sıcak yemeklerde ve hamur işlerinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Ürün Özellikleri: ✔ %100 doğal keçi sütü tereyağı ✔ Yayık ayranından geleneksel usulle elde edilir ✔ Katkısız, koruyucusuz, el yapımı ✔ Yoğun aromalı ve kolay eriyen yapı ✔ Diyarbakır Hani yaylalarından, köy üretimi
Kullanım Alanları: – Kahvaltılık sade tereyağı olarak – Pilav, çorba ve et yemeklerinde – Börek, gözleme ve ev yapımı hamur işlerinde – Sağlıklı ve doğal yağ alternatifi olarak
Saklama Koşulları: Serin ve kuru ortamda, tercihen buzdolabında muhafaza ediniz. Açıldıktan sonra üzeri kapalı şekilde saklanmalı, uzun süreli kullanımda dondurucuda da saklanabilir.
Doğallığın, geleneksel lezzetle buluştuğu yer: Hani Yayık Keçi Tereyağı! 🐐🧈
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.