Halk arasında harnup adıyla da bilinen keçiboynuzu, adını aldığı ağacın yenilebilir tohumlarından elde edilen ve çay, pekmez gibi formlarda tüketilebilen bir bitkidir. Ağacın kabuklarının hasat edildikten sonra kurutulup, un haline getirilerek farklı alanlarda besinlere eklenebilmektedir.
Potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum açısından zengin olan keçiboynuzu, kemik sağlığını destekler, metabolizmayı hızlandırır, besinlerin sindirilmesini kolaylaştırarak, mide ekşimesi ve bağırsak sağlığına olumlu etki eder. Bağışıklığı güçlendiren keçiboynuzu sindirim sistemini destekleyen enzimler ve kimyasallar barındırır. A ve B2 vitaminlerini içeren keçiboynuzu, cilt ve göz sağlığını destekler. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürür, astım ve bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarının belirtilerini hafifletir ve yatıştırır.
Keçiboynuzunun faydaları şu şekilde açıklanabilir:
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.