Karadeniz bölgesinde yetişen ve oradan temin edilmesi gereken bal türüdür. Bu bölgenin doğal bitki örtüsünü ağaçlar oluşturmaktadır,bu ağaçların çoğunluğu da kestane ağaçlarıdır. Bu ağaçlardan elde edilecek yararları kestane balında bulabilmek mümkündür. Kestane balı hem kolay bozulmayan hem de oldukça lezzetli bir bal türüdür. Kestane balının mevsimi vardır, Mayıs ve Nisan ayının gelmesiyle kestane ağaçları çiçekleri açmaya başlar. Bu bal, arıların kestane çiçeklerinin özlerini toplamasıyla yapılır. Kestane balı halk arasında acı bal olarak adlandırılır ve kokusu da kestaneyi andırmaktadır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.