Menengiç kahvesinin sütlü olarak tüketimi de mümkündür. Süt ile hazırlanan menengiç kahvesinin faydaları da en az sadesi kadar önem taşır. Kafeinsiz menengiç kahvenizi daha yumuşak içmek isterseniz mutlaka sütlü menengiç kahvesini denemelisiniz. Sütlü menengiç kahvesinin faydaları arasında şunlar yer alır;
Menengiç kahvesi ya da Kürt kahvesi[1][2][3], Latincesi pistacia terebinthus denilen Menengiç ağacından üretilen ve Türkiye'de Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu bölgelerinin dağlık kırsal bölgelerinde ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişmektedir. Türkiye'nin doğal bitki örtüsünün parçalarından biri olan menengiç; yörelere göre farklı isimler alabilir. (Örnek: Çitlembik, kezwan, çedene, çitemik, çıtlık gibi.)
Menengiç Kahvesi bu ağacın meyvelerinin kurutulup kavrulması, ardından tıpkı Türk Kahvesi gibi pişirilmesi ile elde edilmektedir. Oldukça faydalı olan Menengiç birçok sağlık sorunu için kullanılabilmektedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.