Toz Sumak Köfte ve kebapların can yoldaşı, zeytinyağlı dolmaların mükemmel aroması olan toz sumak herkesin bildiği ve severek tükettiği bir baharattır. Toz sumak, küre biçiminde, kırmızımsı ve ekşi olan sumak bitkisinin kurutulup öğütülmesiyle elde edilir. Sıcak iklimleri seven bu bitki genellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Et ve sebze yemeklerindeki limonumsu ekşi tadıyla mutfaklara zenginlik katmaktadır. Özellikle, kokuyu azalttığı için soğan salatalarının vazgeçilmezidir. Salatalarda ve yemeklerde kullanılabilen, kaynatılıp suyu içilebilen toz sumak doğru kullanıldığında gerçekten çok faydalıdır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.